(*21.září 1947)
'Vymýšlíme horory,abychom se vyrovnali s těmi skutečnými'
"Nejhorší okamžiky jsou vždy předtím,než začneš"
(Stephen King)
Vystudoval anglickou literaturu,krátce pracoval v prádelně,rozvážel noviny nebo učil.
Spisovatelskou dráhu odstartoval v roce 1974 a úspěšně v ní pokračuje dodnes.
Proslavil se zejména jako autor hororů,ale píše také thrillery nebo sci-fi a fantasy. Lákají ho i nejrůznější experimenty,tvoří teoretická díla popisující žánr hororu. Mnohé z jeho knih byly úspěšně zfilmovány.
Píše o umělcích potýkajících se s tvůrčími problémy a pronásledovaných nadpřirozenými silami,o zlu na malém městě ,
o násilí páchaném na ženách nebo o dětském vidění světa.
.. za každým "Dělám si srandu " je vždy trochu pravdy..
.. za každým " Nevím " je vždy trochu znalosti...
.. za každým " Je mi to jedno " jsou vždy nějaké emoce..
.. za každým " To je v pořádku " je vždy trochu bolesti...
.. za každým "Jsem jen přítel " je vždy trochu víc ..
Vafle
Krtkův dort
Dort Rafaelo
Domácí chléb
suroviny
500g hladké mouky
2 lžičky soli
1 lžíce cukru
10g sušeného droždí (30g čerstvého odpovídá 10g sušeného)
80ml olivového oleje
300ml vlažné vody
Mouku prosejeme do velké mísy a promícháme ji se solí,cukrem a droždím.
Doprostřed
PIZZA TĚSTO
120ml vody
300g polohrubé mouky
droždí v sáčku
4 lžíce oleje
Tak jsem poprvé dělala marméládu.
A mám rekordních 15 sklenic.
Jahodová marmeláda
(asi tak 4 sklenice) :
1kg jahod
500g cukru
balíček želírovacího přípravku
balíček kyseliny citronové (lze nahradit citronem)
----------------------------------------------------------------------------
Nejdříve rozmixujeme jahody ,dáme do hrnce přidáme cukr smíchaný želírovací směsí a na mírném ohni přivádíme k varu, (neustále mícháme !!)
Potom vaříme 3 minuty a ke konci přidáme 1 až 2 lžičky kyseliny citronové.
Plníme do suchých sklenic,uzavřeme a otočíme dnem vzhůru (na 5 minut)
A je to hotový.
Ovocná dřeň:
na domácí dřeň budete potřebovat ovoce,já ji dělám nejčastěji z jahod.
Ty rozmixuju,přidám trochu cukru a pak už jen ji dám do misky a do mrazáku. V létě mizí z ledničky okamžitě
A ted z ní dělám i zmrzlinu,koupila jsem si tvarovátka v ikei :