Stephen King
31. prosinec 2013 v 16.34 | rubrika: Stephen King
![]() (*21.září 1947)
'Vymýšlíme horory,abychom se vyrovnali s těmi skutečnými'
"Nejhorší okamžiky jsou vždy předtím,než začneš"
(Stephen King)
Vystudoval anglickou literaturu,krátce pracoval v prádelně,rozvážel noviny nebo učil.
Spisovatelskou dráhu odstartoval v roce 1974 a úspěšně v ní pokračuje dodnes.
Proslavil se zejména jako autor hororů,ale píše také thrillery nebo sci-fi a fantasy. Lákají ho i nejrůznější experimenty,tvoří teoretická díla popisující žánr hororu.
Mnohé z jeho knih byly úspěšně zfilmovány.
Píše o umělcích potýkajících se s tvůrčími problémy a pronásledovaných nadpřirozenými silami,o zlu na malém městě ,
o násilí páchaném na ženách nebo o dětském vidění světa.
![]()
|
přečteno: 33x | přidat komentář
|
za každým....
20. listopad 2013 v 21.51 | rubrika: citáty
.. za každým "Dělám si srandu " je vždy trochu pravdy..
.. za každým " Nevím " je vždy trochu znalosti...
.. za každým " Je mi to jedno " jsou vždy nějaké emoce..
.. za každým " To je v pořádku " je vždy trochu bolesti...
.. za každým "Jsem jen přítel " je vždy trochu víc .. |
přečteno: 23x | přidat komentář
|
Vafle
21. září 2013 v 10.35 | rubrika: Sladké
Vafle
potřebujeme: 300g hladké mouky 10g prášek do pečiva špetka soli 75g cukru 100g másla 2 vejce 1/2 litru mléka Nejdříve smícháme sypké ingredience,následně přidáme změklé máslo,vejce a mléko. Vzniklé těsto necháme 2 hodiny odstát v ledničce. Poté naléváme určitou dávku na vaflovač,vafle vyndáme cca po 4-5 min. |
přečteno: 17x | přidat komentář
|
Lívanečky
21. září 2013 v 10.35 | rubrika: Sladké
|
přečteno: 17x | přidat komentář
|
Krtkův dort
20. září 2013 v 15.22 | rubrika: Dorty
Krtkův dort potřebujeme: ![]() 125ml mléka 100ml oleje 100g cukru (moučka) 1/2 prášku do pečiva 2 vejce 180g polohrubé mouky náplň: 80g čokolády na vaření 500ml smetany (ke šlehání) 40g cukru (moučka) 3ks banán 1 ztužovač šlehačky + podle potřeby: kokos kakao
---------------------------
Olej,cukr a žloutky si ušleháme. Dále přidáme mouku,kterou smícháme s kakaem a s práškem do pečiva,nakonec vlijeme mléko a lehce vmícháme sníh vyšlehaný z bílků. Vzniklé těsto vlijeme do vymazané a kokosem vysypané dortové formy. Trouba 180° po dobu 20-30 minut.Upečený korpus necháme vychladnout.
Náplň: smícháme cukr a ztužovač s nahrubo nastrouhanou čokoládou.Toto vše nasypeme do téměř ušlehané šlehačky a došleháme vše dohromady.
![]() Dále banány rozkrojíme a naskládáme do korpusu. Na banány navrstvíme šlehačku a snažíme se vytvořit kopeček. Na tento kopeček sypeme rovnoměrně rozdrobený vnitřek z vydlabaného korpusu.
Krtkův dort dáme do ledničky na několik hodin.
|
přečteno: 29x | přidat komentář
|
Dort Rafaelo
20. září 2013 v 15.22 | rubrika: Dorty
Dort Rafaelo
potřebujeme: 130g polohrubé mouky 120g cukru 5 vajec 1/2 prášku do pečiva 1 lžíce oleje 2 lžíce vody krém: 500ml smetany (ke šlehání) 200g bílé čokolády 2 ztuhovače šlehačky + kokos V hrnci na mírném ohni zahřejeme smetanu a za stálého míchání necháme rozpustit bílou čokoládu (kostičky) necháme vychladnout (a poté ji dáme ještě tak na hodinu do ledničky). Korpus: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme (sníh) pomalu přidáme cukr,potom žloutky,mouku,prášek do pečiva,olej a vodu. Vzniklé těsto nalijeme do formy. Trouba 180°cca 15-18 minut Mezi tím vyšleháme směs smetany a čokolády,do které ještě přidáme ztuhovač šlehačky. Až nám korpus vychladne podélně ho rozřízneme a naplníme krémem. Zbytek krému dáme navrch a posypeme kokosem. :) určitě vyzkoušejte :)
|
přečteno: 28x | přidat komentář
|
20. září 2013 v 15.17 | rubrika: Domácí chléb
Domácí chléb suroviny |
přečteno: 26x | přidat komentář
|
20. září 2013 v 15.14 | rubrika: Pizza
|
přečteno: 26x | přidat komentář
|
Marmeláda
20. září 2013 v 15.13 | rubrika: Sladké
Tak jsem poprvé dělala marméládu. A mám rekordních 15 sklenic.
![]() Jahodová marmeláda (asi tak 4 sklenice) : 1kg jahod 500g cukru balíček želírovacího přípravku balíček kyseliny citronové (lze nahradit citronem) ---------------------------------------------------------------------------- Nejdříve rozmixujeme jahody ,dáme do hrnce přidáme cukr smíchaný želírovací směsí a na mírném ohni přivádíme k varu, (neustále mícháme !!) Potom vaříme 3 minuty a ke konci přidáme 1 až 2 lžičky kyseliny citronové. Plníme do suchých sklenic,uzavřeme a otočíme dnem vzhůru (na 5 minut) A je to hotový.
|
přečteno: 11x | přidat komentář
|
zmrzliny
20. září 2013 v 15.13 | rubrika: Sladké
Ovocná dřeň:
![]() na domácí dřeň budete potřebovat ovoce,já ji dělám nejčastěji z jahod. Ty rozmixuju,přidám trochu cukru a pak už jen ji dám do misky a do mrazáku. V létě mizí z ledničky okamžitě ![]() A ted z ní dělám i zmrzlinu,koupila jsem si tvarovátka v ikei :
|
přečteno: 32x | přidat komentář
|