D.chléb

20. září 2013 | 15.17 |
blog › 
D.chléb

Domácí chléb

suroviny
500g hladké mouky
2 lžičky soli
1 lžíce cukru
10g sušeného droždí (30g čerstvého odpovídá 10g sušeného)
80ml olivového oleje
300ml vlažné vody

Mouku prosejeme do velké mísy a promícháme ji se solí,cukrem a droždím.
Doprostřed udělejte důlek a do něj nalijte olej.Postupně přidávejte vodu a vypracovávejte měkké těsto.
Těsto potřete olejem a přikryjte utěrkou.Nechte alespoň hodinku kynout na teplém místě.
Potom plech vyložte pečícím papírem.Z těsta vytvořte kouli nebo šišku,položte ji na plech a nechte pod utěrkou kynout další hodinu.
Troubu předehřejte na 220 C.Těsto posypte moukou a povrch nakrojte ostrým nožem do kříže nebo několika příčnými řezy.Pečte v rozehřáté troubě 30 min.
Před krájením nechte chléb vychladnout.

Chleba

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář