S.King

1. leden 2014 | 20.16 | rubrika: Stephen King

stephe-sedi-na-knizkach_0

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 0.00 (0x)

Stephen King

31. prosinec 2013 | 16.34 | rubrika: Stephen King

 (*21.září 1947)

'Vymýšlíme horory,abychom se vyrovnali s těmi skutečnými'

"Nejhorší okamžiky jsou vždy předtím,než začneš" 

(Stephen King)

Vystudoval anglickou literaturu,krátce pracoval v prádelně,rozvážel noviny nebo učil.

Spisovatelskou dráhu odstartoval v roce 1974 a úspěšně v ní pokračuje dodnes.

Proslavil se zejména jako autor hororů,ale píše také thrillery nebo sci-fi a fantasy. Lákají ho i nejrůznější experimenty,tvoří teoretická díla popisující žánr hororu.

Mnohé z jeho knih byly úspěšně zfilmovány.

Píše o umělcích potýkajících se s tvůrčími problémy a pronásledovaných nadpřirozenými silami,o zlu na malém městě ,

o násilí páchaném na ženách nebo o dětském vidění světa.

stephen-king-cover-ftr

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 0.00 (0x)

za každým....

20. listopad 2013 | 21.51 | rubrika: citáty


.. za každým "Dělám si srandu " je vždy trochu pravdy..

.. za každým " Nevím " je vždy trochu znalosti...

.. za každým " Je mi to jedno " jsou vždy nějaké emoce..

.. za každým " To je v pořádku " je vždy trochu bolesti...

.. za každým "Jsem jen přítel " je vždy trochu víc ..

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 2 (4x)

Vafle

21. září 2013 | 10.35 | rubrika: Sladké

Vafle

potřebujeme:
300g hladké mouky
10g prášek do pečiva
špetka soli
75g cukru
100g másla
2 vejce
1/2 litru mléka





Nejdříve smícháme sypké ingredience,následně přidáme změklé máslo,vejce a mléko. Vzniklé těsto necháme 2 hodiny odstát v ledničce. Poté naléváme určitou dávku na vaflovač,vafle vyndáme cca po 4-5 min.

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 0.00 (0x)

Lívanečky

21. září 2013 | 10.35 | rubrika: Sladké

Lívanečky

potřebujeme:
300ml mléka
2 vejce
prášek do pečiva (vytvoří bublinky v těstě)
150g hladké mouky
50g cukru
špetka soli




Vytvoříme z ingrediencí těsto. Připravíme si pánev,plus trochu oleje a smažíme. Na moji pánev se vejdou 4 lívance (nemám totiž, tu pánev určenou na dělání lívanců) :)
žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 0.00 (0x)

Krtkův dort

20. září 2013 | 15.22 | rubrika: Dorty

Krtkův dort

potřebujeme:
těsto:
125ml mléka
100ml oleje
100g cukru (moučka)
1/2 prášku do pečiva
2 vejce
180g polohrubé mouky
náplň:
80g čokolády na vaření
500ml smetany (ke šlehání)
40g cukru (moučka)
3ks banán 
1 ztužovač šlehačky
+ podle potřeby:
kokos
kakao
---------------------------
Olej,cukr a žloutky si ušleháme. Dále přidáme mouku,kterou smícháme s kakaem a s práškem do pečiva,nakonec vlijeme mléko a lehce vmícháme sníh vyšlehaný z bílků. Vzniklé těsto vlijeme do vymazané a kokosem vysypané dortové formy. Trouba 180° po dobu 20-30 minut.Upečený korpus necháme vychladnout.
Náplň: smícháme cukr a ztužovač s nahrubo nastrouhanou čokoládou.Toto vše nasypeme do téměř ušlehané šlehačky a došleháme vše dohromady.
Korpus vydlabeme.Od kraje po celém obvodu si ponecháme cca 2 cm . U spodní části dortu musíme opatrně ,aby spodek byl neporušený.
Dále banány rozkrojíme a naskládáme do korpusu. Na banány navrstvíme šlehačku a snažíme se vytvořit kopeček. Na tento kopeček sypeme rovnoměrně rozdrobený vnitřek z vydlabaného korpusu. 
Krtkův dort dáme do ledničky na několik hodin.
žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 0.00 (0x)

Dort Rafaelo

20. září 2013 | 15.22 | rubrika: Dorty

Dort Rafaelo

potřebujeme:
130g polohrubé  mouky
120g cukru
5 vajec
1/2 prášku do pečiva
1 lžíce oleje
2 lžíce vody
krém:
500ml smetany (ke šlehání)
200g bílé čokolády
2 ztuhovače šlehačky 
+ kokos
V hrnci na mírném ohni zahřejeme smetanu a za stálého míchání necháme rozpustit bílou čokoládu (kostičky) necháme vychladnout (a poté ji dáme ještě tak na hodinu do ledničky).
Korpus:
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme (sníh) pomalu přidáme cukr,potom žloutky,mouku,prášek do pečiva,olej a vodu. Vzniklé těsto nalijeme do formy. Trouba 180°cca 15-18 minut
Mezi tím vyšleháme směs smetany a čokolády,do které ještě přidáme ztuhovač šlehačky.
Až nám korpus vychladne podélně ho rozřízneme a naplníme krémem. Zbytek krému dáme navrch a posypeme kokosem. :)
určitě vyzkoušejte :)
žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 0.00 (0x)

D.chléb

20. září 2013 | 15.17 | rubrika: Domácí chléb

Domácí chléb

suroviny
500g hladké mouky
2 lžičky soli
1 lžíce cukru
10g sušeného droždí (30g čerstvého odpovídá 10g sušeného)
80ml olivového oleje
300ml vlažné vody

Mouku prosejeme do velké mísy a promícháme ji se solí,cukrem a droždím.
Doprostřed

žádné komentáře | přidat komentář | přečteno: 19x

PIZZA

20. září 2013 | 15.14 | rubrika: Pizza

PIZZA TĚSTO

120ml vody

300g polohrubé mouky

droždí v sáčku

4 lžíce oleje

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení 0.00 (0x) | přečteno: 18x

Marmeláda

20. září 2013 | 15.13 | rubrika: Sladké

Tak jsem poprvé dělala marméládu.

A mám rekordních 15 sklenic. 

2013-06-23 18

Jahodová marmeláda

(asi tak 4 sklenice) :

1kg jahod

500g cukru

balíček želírovacího přípravku

balíček kyseliny citronové (lze nahradit citronem)

----------------------------------------------------------------------------

Nejdříve rozmixujeme jahody ,dáme do hrnce přidáme cukr smíchaný želírovací směsí a na mírném ohni přivádíme k varu, (neustále mícháme !!)

Potom vaříme 3 minuty a ke konci přidáme 1 až 2 lžičky kyseliny citronové.

Plníme do suchých sklenic,uzavřeme a otočíme dnem vzhůru (na 5 minut)

A je to hotový.

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 0.00 (0x)