Karlštejnský koláč
4. březen 2015 v 17.25 | rubrika: Sladké
Karlštejnský domácí jablečný koláč :) 1kg jablek (cca 8 jablek) 1 vanilkový cukr 1 mletá skořice celé máslo 2 sklenice polohrubé mouky 1 sklenice cukru (může být i méně aby to nebylo tak sladké) špetka soli
V míse smícháme mouku,cukry,skořici. 1/3 z mísy nasypeme na pečící papír,na to dáme nastouhaná jablka a opět posypeme směsí. ..potom ještě nakrájené máslo na plátky . Trouba 150° na 30 minut. ![]() ![]() ![]() ![]() |
přečteno: 65x | přidat komentář
|
Vafle
21. září 2013 v 10.35 | rubrika: Sladké
Vafle
potřebujeme: 300g hladké mouky 10g prášek do pečiva špetka soli 75g cukru 100g másla 2 vejce 1/2 litru mléka Nejdříve smícháme sypké ingredience,následně přidáme změklé máslo,vejce a mléko. Vzniklé těsto necháme 2 hodiny odstát v ledničce. Poté naléváme určitou dávku na vaflovač,vafle vyndáme cca po 4-5 min. |
přečteno: 17x | přidat komentář
|
Lívanečky
21. září 2013 v 10.35 | rubrika: Sladké
|
přečteno: 17x | přidat komentář
|
Marmeláda
20. září 2013 v 15.13 | rubrika: Sladké
Tak jsem poprvé dělala marméládu. A mám rekordních 15 sklenic.
![]() Jahodová marmeláda (asi tak 4 sklenice) : 1kg jahod 500g cukru balíček želírovacího přípravku balíček kyseliny citronové (lze nahradit citronem) ---------------------------------------------------------------------------- Nejdříve rozmixujeme jahody ,dáme do hrnce přidáme cukr smíchaný želírovací směsí a na mírném ohni přivádíme k varu, (neustále mícháme !!) Potom vaříme 3 minuty a ke konci přidáme 1 až 2 lžičky kyseliny citronové. Plníme do suchých sklenic,uzavřeme a otočíme dnem vzhůru (na 5 minut) A je to hotový.
|
přečteno: 11x | přidat komentář
|
zmrzliny
20. září 2013 v 15.13 | rubrika: Sladké
Ovocná dřeň:
![]() na domácí dřeň budete potřebovat ovoce,já ji dělám nejčastěji z jahod. Ty rozmixuju,přidám trochu cukru a pak už jen ji dám do misky a do mrazáku. V létě mizí z ledničky okamžitě ![]() A ted z ní dělám i zmrzlinu,koupila jsem si tvarovátka v ikei :
|
přečteno: 32x | přidat komentář
|