Dort Rafaelo

20. září 2013 | 15.22 |
blog › 
Dorty › 
Dort Rafaelo

Dort Rafaelo

potřebujeme:
130g polohrubé  mouky
120g cukru
5 vajec
1/2 prášku do pečiva
1 lžíce oleje
2 lžíce vody
krém:
500ml smetany (ke šlehání)
200g bílé čokolády
2 ztuhovače šlehačky 
+ kokos
V hrnci na mírném ohni zahřejeme smetanu a za stálého míchání necháme rozpustit bílou čokoládu (kostičky) necháme vychladnout (a poté ji dáme ještě tak na hodinu do ledničky).
Korpus:
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme (sníh) pomalu přidáme cukr,potom žloutky,mouku,prášek do pečiva,olej a vodu. Vzniklé těsto nalijeme do formy. Trouba 180°cca 15-18 minut
Mezi tím vyšleháme směs smetany a čokolády,do které ještě přidáme ztuhovač šlehačky.
Až nám korpus vychladne podélně ho rozřízneme a naplníme krémem. Zbytek krému dáme navrch a posypeme kokosem. :)
určitě vyzkoušejte :)

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář