Karlštejnský koláč

4. březen 2015 | 17.25 | rubrika: Sladké

Karlštejnský domácí jablečný koláč :)

1kg jablek (cca 8 jablek) 

1 vanilkový cukr

1 mletá skořice

celé máslo

2 sklenice polohrubé mouky

1 sklenice cukru (může být i méně aby to nebylo tak sladké)

špetka soli

V míse smícháme mouku,cukry,skořici.

1/3 z mísy  nasypeme na pečící papír,na to dáme nastouhaná jablka a  opět posypeme směsí.

..potom ještě nakrájené máslo na plátky .

Trouba 150° na 30 minut.

1379681695109

1379681812776

1379682091692

1379684057217

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 0.00 (0x)

Vafle

21. září 2013 | 10.35 | rubrika: Sladké

Vafle

potřebujeme:
300g hladké mouky
10g prášek do pečiva
špetka soli
75g cukru
100g másla
2 vejce
1/2 litru mléka





Nejdříve smícháme sypké ingredience,následně přidáme změklé máslo,vejce a mléko. Vzniklé těsto necháme 2 hodiny odstát v ledničce. Poté naléváme určitou dávku na vaflovač,vafle vyndáme cca po 4-5 min.

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 0.00 (0x)

Lívanečky

21. září 2013 | 10.35 | rubrika: Sladké

Lívanečky

potřebujeme:
300ml mléka
2 vejce
prášek do pečiva (vytvoří bublinky v těstě)
150g hladké mouky
50g cukru
špetka soli




Vytvoříme z ingrediencí těsto. Připravíme si pánev,plus trochu oleje a smažíme. Na moji pánev se vejdou 4 lívance (nemám totiž, tu pánev určenou na dělání lívanců) :)
žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 0.00 (0x)

Marmeláda

20. září 2013 | 15.13 | rubrika: Sladké

Tak jsem poprvé dělala marméládu.

A mám rekordních 15 sklenic. 

2013-06-23 18

Jahodová marmeláda

(asi tak 4 sklenice) :

1kg jahod

500g cukru

balíček želírovacího přípravku

balíček kyseliny citronové (lze nahradit citronem)

----------------------------------------------------------------------------

Nejdříve rozmixujeme jahody ,dáme do hrnce přidáme cukr smíchaný želírovací směsí a na mírném ohni přivádíme k varu, (neustále mícháme !!)

Potom vaříme 3 minuty a ke konci přidáme 1 až 2 lžičky kyseliny citronové.

Plníme do suchých sklenic,uzavřeme a otočíme dnem vzhůru (na 5 minut)

A je to hotový.

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 0.00 (0x)

zmrzliny

20. září 2013 | 15.13 | rubrika: Sladké

Ovocná dřeň:

na domácí dřeň budete potřebovat ovoce,já ji dělám nejčastěji z jahod.

Ty rozmixuju,přidám trochu cukru a pak už jen ji dám do misky a do mrazáku. V létě mizí z ledničky okamžitě 

A ted z ní dělám i zmrzlinu,koupila jsem si tvarovátka v ikei :

žádné komentáře | přidat komentář | hodnocení: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 | 5 (1x)